Thursday, November 10, 2011

2011-11-11

Cantiknya tarikh hari ni...ramai yg plan nakkan tarikh ni di jadikan tarikh yang istemewa..tapi bagiku tetap sama saja..masih rutin harian yang sama...cuma hari ni aku plan dgn myBFF nak hirup kuah laksa lunch time satgi..hahhaha..SEDAPNYA
bersyukur sangat aku dapt Bff mcm dia...memahami walaupun terkadang aku fening dgn perangainya yang main belasah jaa..
bulanni banyak pekara yang menarik aku lalui...3Nov birthday Cikman...adikku yg paling banyak kongsi susah senang dengan aku..banyaklaa kisah yang kami kongsi bersama..4Nov plak ADAm ada majlis iftitah..Sayu hati bila dengaq ADAM baca sajak.sampai tak sedaq ayaq mata keluaq..besaq dah anak ibu..lepas tu tengok dia & kawan2Nya menNYanyi nasyid..bangganya aku tengok depa ni terdidik dan boleh nyanyi senada hasil usaha cikgu-cikgunYa mengajar.bukan senang tau nk ajaq bebudak ni.Tahun depan adam dah nak masuk darjah 1.dulu hati aku selalu tak sabaq nak tunggu Adam darjah 1..
5Nov aku balik kedah Nak sambut AIdilADha...best gak bila lama tak jumpa orang kedah...hampir 5tahun laa tak balik raya sana.walau bagimanapun depa tetap sambut aku mcm biasa gak...terharu gilaa.ADam lagilaa seronok tengok orang sembelih lembu korban...



a href="http://1.bp.blogspot.com/-LPAqIvHxgaw/Trx77o2gmtI/AAAAAAAAAis/8ydO_lGOppw/s1600/06112011164.jpg">















Sekarang ni aku kembali ke Hobi lama...minat baca Novel.Ingat dulu zaman sekolah minat baca novel smpai bawah meja penuh buku cerita yang pinjam dari perpustakaan..
kalau dulu aku minat penulis AHADIAT AKASHAH ,lepas tu ASYA SOFIA,SHARIFAH ABU SALEEM,FAUZIAH ASHAARI...TAPI laa ni aku minat gila novel AWAK SUKA SAYA TAK? penulis MELUR JELITA..best tak terucap laa..gila dgn watak HILMAN YONG..abih PC aku ubah letak gambaq hilman yong...hehehhe..lepas ni aku nk tunggu plak PABILA CINTA MEMANGGIL..karya syamnuezmil..aku dah lama minat tulisan dia ni...



Thursday, October 20, 2011

KEK...i LIKE

Assalammualaikum..lama tak bersiaran..

Buat pertama kalinya try steambuttercream....ok gak..senang &cantik


LAMA TAK MENULIS...KENA BANYAK PRAKTIK NI...





Saturday, July 16, 2011

Tempahan MAkteh

Assalammualaikum...
jom tengok dulu kek birthday MUHAMMAD NAUFAL,comelnya sikechik ni...sambutan birthdaynya dibuat serentak dengan majlis doa selamat & kenduri kesyukuran...
Order dari makteh.sebiji kek birthday,2 biji kek marble & 30 biji cupcakes untuk sedekah dalam bag...laa ni majlis bacaan doa pun dapat bag...KELAS!!! yg penting tambahlaa rezekiku & bakers-bakers lain...10Q MAKTEH...
KEK naufal aku try guna fresh cream(whipping cream) rasa macam aiskream..sedap,tapi payahlaa nak licin,mesti ada teknik yg aku kena kaji & belajar,takpa laa satu pengalaman baru bagi ku . aku dapat msg dari ibu NAUFAL...kek sedap.dah cukup buat segala keletihan aku hilang..







Tuesday, July 12, 2011

Anakku dah 6 tahun

"Happy Birthday to U!!!" opps sorry tahun ni nyanyi lagu "ALLAH SELAMAT KAN KAMU"2x..
sebab tahun ni buat sambutan dekat PASTI...requested by birhday boy nak Potong kek kat sekolah....
Anak Ibu dah besaq ..dah 6 tahun..harta yang paling berharga dan tak ternilai..hanya ADAM yang ibu ada ...dan sesungguhnya ADAMlah segalanya...IBU SAYANG SANGAT KAT ADAMSyukur sesanggat pada Allah sebab selama 6 tahun ni ADAm senang sangat nak jaga..tak banyak ragam & sangat paham keadaan Ibu...segalanya kami tempuhi bersama senang kami makan sedap & bila susah kami makan nasi gan teluq & kicap..tu pun dah cukup selera..kadang tu rasa nak nangis bila dia kata "ADAM hari-hari makan macam ni pun takpa,SEDAP".Kalau demam pun tak pernah merengek, bagi makan ubat ..bukak cerita katun diamlaa....
KEK gambar bumblee bee..Ibu lukis handsfree jam 2pagi.walaupun comot sikit tapi ADAm happy.makan sampai 4x...nak gelak pun ada bila mulutnya bising cerita suasana waktu potong kek kat sekolah...semua kawan-kawannya sukaaa..makan bertambah-tambah..
betullah kanak-kanak ni tak kisah..tak pandai nak complaint.belasah jaa janji boleh makan...








Sunday, June 26, 2011

kek Birthday

Salam...
Tempahan dari reguler kostemerku...temasuk kek ni dah 3 biji ditempahnya...
terima kasih kerana support produk TIFA AYU CAKES...





Ini plak KEK untuk adikku yg memaksa ku mendeko ditengah malam...Cheese kek fosting dengan cekelet...



Thursday, June 16, 2011

DARI KASIH untuk YG dikasihi....

Salam...
Antara tempahan yg saya terima,untuk orang -orang yang dikasihi
KEK SPIDERMAN 3kg...tapi selepas siap dah jadi 3+++kg,tak kisah la janji pelanggan puas hati...dan hatiku TERASA LEGA bila dapat fedback yg kek SEDAP...ALHAMDULLILAH...
KEK jAMMY &Uya.ditempah oleh seorang sahabat untuk depa...TAHNIAH BUAT jaMMY & uYA..Bukan SENANG nak dapat seoarang sahabat sepertiNYa...jagalah sebaik mungkin


@@KEK SPIDERMAN@@
















**RASA MACAM NAK LETAK BANYAK-BANYAK JAA GAMBAQ KEK NI SEBAB SUKA BUAT ***





BESTNYA BUAT KEK NI SEBAB RASA AURA KASIH SEORANG SAHABAT





happykan jiwa

JOM LAYAN....


Berangkat pergi biduk kukayuh
Sarat hati yang luka
Agar tak lebih menyakitkan
Jika masih di sini

Bukan cuba untuk melarikan
Dari kerumitan cinta
Tapi waktu ini perlu untukku
Mengupas segalanya

Kadangkala pedih kini mencabarku
Melupakan semua
Tapi persaan kasih padamu
Melebihi diriku
Tapi engkau bagaikan
Tidak mengerti
Halangan cinta hanya kita berdua
Terpaksa aku pergi mencari
Kesilapan sebenarnya

Mengalah bukan kalah
Pergiku bukan lari
Bukan mudah bercinta
Jika pengertian tak setaraf
Menagih korban yang lebih dalam

Thursday, June 2, 2011

May bulan Raaikan Kasih Sayang






Salam....


Ramai yang meraaikan kasih sayang di bulan MAy.walaupun sekarang dah masuk Bulan June.cepatnya masa berlalu..Hari Ibu juga disambut setiap bulan May..Tahun ni aku dapat satu kad hari Ibu yg ditulis oleh Adam...membuatkan aku tersenyum sepanjang bulan...


Jom tengok My Signature Kek..kebanyakkannya ditempah oleh pelanggan tetapku...TERIMA KASIH kerana menyokongku


-KEK ABG DIN UNTUK ISTERI TERSAYANG-


-KEK ABG FAUZEE UTK ISTERINYA-





Add Image

Perubahan baru



Salam semua.. buat pengetahuan korang terima lah salam perkenalan dari saya semua..